HTK mukana viemässä suomalaista muodostelmaluistelun osaamista Kiinaan

MiniMintsin valmentaja Laura Spiridovitsh eli Spiri vieraili marras-joulukuun vaihteessa Pekingissä auttamassa alueen koulujen muodostelmajoukkueita lajin alkeiden pariin. Matkan aikana Spiri vieraili yhteensä kolmella koululla ja lähemmin hän tutustui neljään joukkueeseen, joiden luistelijat olivat valtaosin noin 8-14 -vuotiaita. Hänen tehtävään oli paitsi esitellä lajia Pekingin alueen opettajille, joiden tehtävänä on perustaa joukkueita omiin kouluihinsa, myös kertoa valmentajille muodostelmaluistelusta lajina ja omasta valmennusfilosofiastaan. Joukkueiden kanssa Spiri pääsi myös varsinaisen valmennuksen pariin niin jäälle kuin oheisiin.

Kokemusta Spri kuvaa suorastaan huikeaksi! Lisää Spirin mietteitä Kiinan matkasta voit lukea täältä HTK:n sivuilta täältä.

Valmentajavierailusta kiinnostui myös Good News from Finland -media, joka saapui haastattelemaan Spiriä ja Kiina-Suomi valmennusyhteistyön järjestäjää Finnish Synchronized Skating Academyn Jukka-Pekka Vuorista MiniMintsin treeneihin. Muodostelmaluistelu on monipuolinen ja kurinalainen laji, josta hyötyy niin mieli kuin kroppakin, mutta mistä yhteistyössä oikeastaan on kysymys ja mitä sillä tavoitellaan? Lue lisää yhteistyön taustoista täältä.